Home Felső tagozat Ötödikes lettem a Comeniusban!

Ötödikes lettem a Comeniusban!

School sheriffek a Comeniusban!

Share

Mehetek a nagyok közé a Koppány utcába! • #gyereacomeniusba

Tudom, szépen kell viselkednem, a magatartásomra nagyon kell vigyáznom! De szerintem inkább magamra kell vigyáznom: úgy hallom, hogy a felsőben nagy kilencedikesek is vannak!

És lehet, hogy ezek a nagyok kilöknek majd engem a büfésorból, talán sorra se kerülök a szünetekben. A folyosón meg fellöknek, és nem lesz, aki megvédjen, hisz az órák közötti szünetekben a tanárok se lesznek mindig és mindenhol jelen!

Ki fog rám vigyázni, engem megvédeni, nekem segíteni?

Ne aggódj, kis barátom, MAJD MI SEGÍTÜNK NEKED!

Mi, a kilencedikesek! A SEGÍTŐK, vagyis  “SCHOOL SHERIFFEK”.

Mindennap ott vagyunk a szünetekben, a folyosón és a büfénél. Nevünket leolvashatod a kitűzőnkről. Bátran kérdezz tőlünk, mert nekünk AZ A FELADATUNK, HOGY NEKED SEGÍTSÜNK!

Ha napközben betartottad a szabályokat – nem lökdösődtél, nem hangoskodtál, és a váltócipődet is viselted -, kora délután mosolygós fejecske pecsétet adunk a magatartás füzetedbe. A pecsétre azt írtuk: „SZABÁLYKÖVETŐ MAGATARTÁSÉRT”.

Ha mégis eltérsz a szabályoktól, mi nem fogunk rádszólni, nem is fegyelmezünk téged. De nap végén azt mondjuk majd: “Ma sajnos nem adhatok neked pecsétet, remélem holnap másként lesz!”

Ha egy hónapban – egy-két apróságot leszámítva – mindennap (vagy szinte mindennap) kapsz pecsétet, akkor szabálykövető viselkedésedet hó végén példás magatartásjeggyel jutalmazza majd az osztályfőnököd.

Mi, kilencedikesek, ezért a KÖZÖSSÉGI MUNKÁÉRT szintén példás magatartásjegyet kapunk. Sőt, Zsuzska néni az általunk school sheriffként teljesített időt feljegyzi, és ez az évvégi bizonyítványunkba is bekerül, mint közösségi szolgálattal töltött idő. Ez azért fontos, mert az érettségi megkezdéséhez minden diáknak 50 óra közösségi szolgálati időt kell teljesítenie.

Mi is voltunk ötödikesek, és nekünk is voltak segítőink!

Iskolánk 2017-ben elnyerte a “Kiváló Közösségi Szolgálatért” elismerést, melyet a Magyar Pedagógus Kar ítél oda.

Kedves ötödikesek! Nem kell aggódnotok, mert NÁLUNK IGAZÁN NAGY A DOBOZ, ÉS BENNE SOK A SZERETET!

NEM FÉRSZ BELE A DOBOZBA?
GYERE A COMENIUSBA!

#hanemférszbeleadobozba; #gyereacomeniusba

Blogenius: egy blog RÓLATOK, VELETEK és ÉRTETEK kedves diákjaim, IGEN nektek, a szüleiteknek és a nagyszüleiteknek!

Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola, Székesfehérvár

A blogot írja: Rockenbauer Lajos és a Comenius tanárai, diákjai; szerkesztőként gondozza: Minárik Vanda.

Minden jog fenntartva. A blogon megjelentetett tartalmak, fényképek továbbközlése kizárólag a Comenius Iskola előzetes, írásos engedélyével lehetséges. © 2024